RB header 01-klein - 'L, the woman who challenged God' - 2007


flyer L kopie

Het paradijs van Lilith is een camping, ‘a blow up world’, een decor waarin alle attributen, inclusief Adam, zijn opgeblazen. In deze met lucht gevulde status quo zien we Lilith haar ‘geluk’ beleven. Als Adam het recht claimt haar te kunnen overheersen, weigert zij deze rol. Zij verlaat hèm en het Paradijs. Lilith kiest, tegen de wil van beiden heren in, voor haar vrijheid. Adam beklaagt zich bij God en krijgt zijn dociele Eva. We volgen Lilith naar de magische wereld van de Rode Zee en zien haar in ‘gesprek’ met Adam, Eva en haar schepper. Elshout transformeert in verschijningsvormen die Lilith worden toebedeeld zoals de uil, de vrouwelijke demon, Adama en de zwarte maan. Een spiegelende vloer zorgt voor extreme lichteffecten en schaduwwerkingen. IJle wezens van papier maché hangen aan draden als ‘ballonnen van afwezigheid’.
‘L’ is een combinatie van beeldende kunst en fysiek theater. ‘L’ speelt zich af in een magische en zintuiglijke ruimte vormgegeven door beeldend kunstenaars Bartel Meyburg en Noud Verhave. Het publiek maakt een reis door de veelzijdige wereld van Lilith waarbij het soms letterlijk deel uitmaakt van de voorstelling. Dans en theater wisselen elkaar af en leiden tot een ontroerende, dynamische en bij vlagen hilarische solo van deze veelzijdige performer. ‘L’, een verfrissende kijk op de vrouw die God uitdaagde.
‘L’, of ‘the woman who challenged God’ is de nieuwe solovoorstelling op locatie van performer/ choreografe Diane Elshout (Elshout/ Händeler). ‘L’ adapteert zich aan de unieke sfeer en ruimte van haar omgeving en gaat achtereenvolgens op twee zeer verschillende locaties in première. In Amsterdam op 6 juli 2007 in de Rhebergenloods tijdens het Over het IJ festival en in de Oosterkerk in Hoorn tijdens Festival de Karavaan op 14 juli 2007.

Klik
HIER voor de recensies.
Click
HERE for the reviews

Photo's Ruud Gort

Foto L 1 kopie Foto L 2 kopie
Foto L 3 kopie Foto L 4 kopie
foto L 5 kopie Foto L 6 kopie